понедељак, 17. септембар 2007.

Rock Serbia !


Rokeri gde ćete večeras?
Pitao je na sajtu http://www.davidsubrock.com/
jedan od najboljih rok novinara u Srbiji. David je inače jedan od ljudi koji je pomogao da se realizacija Šabac PLUS festivala dogodi predviđenim tempom.
David Vartabedijan je novinar, rok di džej, radio voditelj, menadžer i što je najvažnije – grafičar (Fakultet likovnih umetnosti (odsek grafika) diplomirao je 1992. godine. Član je ULUPUDS-a (udruženje likovnih primenjenih umetnika i dizajnera Srbije).
"Rok je deo umetnosti" - izjavio je nedavno na otvaranju svoje izložbe pod nazivom “Rokenrol cirkus” koju su posetioci mogli videti u Geteborgu, a potom i u Barseloni, Beogradu i Novom Sadu.
David Vartabedijan je do danas objavio preko 1200 tekstova i recenzija o rock muzici i uradio preko 1500 radio emisija.

Evo i jednog događaja iz njegovog života koji jasno govori o kakvom čoveku je reč: Beogradski rok novinar i di džej David Vartabedijan prvi je javno progovorio o onome o cemu caršija šuška vec citavu godinu. Naime, otkako su pesmu Indire Radic "Preko, preko" di džejevi poceli da puštaju po klubovima koji inace ne neguju narodnjake, mnogi su primetili neverovatnu slicnost muzike sa hitom "Du hast" grupe "Ramštajn". Ipak, pesma s Indirinog prethodnog albuma više je puštana u šali, i tako i tretirana, sve dok nije pocela da se podiže medijska prašina u vezi sa plagijatima drugih izvodaca. Ali, onda je i prica o njoj isplivala.
- Na pocetku pesme gitara je ocigledno "pozajmljena" od Gerija Mura, a nastavak je "Ramštajnov" hit "Du hast", uz Indiru Radic koja peva kako "odlazi daleko, jer je ceka neko"! - kaže Vartabedijan. - Na albumu ne piše da je muzika uzeta od "Ramštajna", vec da je napisao "G. Ratkovic" (Goran - Rale Ratkovic, Indirin prijatelj i menadžer, prim. aut.). Ne znam ko je to, ali smatram da bi bendu trebalo poslati CD, pa neka odluce da li ce nekoga da tuže.
Da li ce menadžeri "Ramštajna" reagovati ostaje da se vidi, ali je cinjenica da Indiri novi imidž veoma prija, pa je i aktuelni album "Zmaj" potpuno u hevi fazonu, a beogradski di džejevi ga pažljivo preslušavaju ne bi li pronašli još neku pesmicu koju bi mogli da puštaju u svojim klubovima. (2004. godina)


Нема коментара: